Kronični prostatitis: simptomi in učinkovito zdravljenje

bolečine v trebuhu pri kroničnem prostatitisu

Kronični prostatitis - nadloga sodobnih moških ali bolezen, ki je raje ne opazijo?

Po statističnih podatkih je to najpogostejša bolezen moškega reproduktivnega sistema, ki se enako pojavlja tako pri mladih kot pri starejših moških.

Zahrbtnost kroničnega prostatitisa je v tem, da je v večini primerov bolezen skoraj asimptomatska.

malo anatomije. . .

Prostata je moška žleza s prostornino 20-30 ml, ki zaradi proizvodnje antibakterijskih snovi deluje kot ovira pred prodiranjem okužb v organe genitourinarnega sistema. Nekakšen majhen ventil, ki preprečuje vstop semenčic v mehur, poleg tega pa proizvaja tekočino, ki zagotavlja visoko gibljivost semenčic.

Opredelitev prostatitisa

Vnetje žleze ni nič drugega kot prostatitis. Poveča se v velikosti, sčasoma se zaradi nenehnega vnetja tvori brazgotinsko tkivo. Kaj lahko povzroči vnetje, razmislite spodaj, zdaj pa drugo vprašanje . . .

Kako vedeti, kaj je bolno?

Vsak organizem je edinstven in znaki manifestacije bolezni so lahko različni, vendar so dolgoletna opazovanja bolnikov s kroničnim prostatitisom omogočila zdravnikom, da prepoznajo najpogostejše simptome: bolečine v dimljah, takoj po ejakulaciji; uriniranje, ki ga spremlja bolečina, težnost v spodnjem delu trebuha, orgazem ni izražen, izbrisan.

Zakaj se to dogaja?

Prostata je vneta in vsako krčenje povzroča nelagodje. Celotno sliko dopolnjujejo: hitra utrujenost, motnje spanja in posledično razdražljivost.

Zakaj imam?

Vzroki…

Analizirajte svoje življenje, morda je bilo, ali pa je naslednje:

 • Spolno prenosljive okužbe: klamidija, trihomonijaza. Ali pa patogeni: staphylococcus aureus, E. coli.
 • Morda ste pisarniški delavec in vodite sedeči način življenja.
 • Ali pa je vaše življenje stalni stres.
 • Neredno spolno življenje ali njegova popolna odsotnost (vodi do zastoja procesov v prostati).
 • Akutne kronične bolezni, ki zmanjšujejo imuniteto.
 • Napake pri napajanju. Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da je podhranjenost tudi posreden vzrok za kronični prostatitis.
 • Slabe navade: alkohol in kajenje.
nezdrava hrana kot vzrok za kronični prostatitis

Kaj storiti?

Če opazite katerega od zgornjih simptomov, se vsekakor posvetujte z zdravnikom. V nobenem primeru se ne samozdravite po čarobnih nasvetih, opisanih na internetu.

Pomembno!

Preden izberete urologa, si oglejte ocene ljudi, ki mu je pomagal, in ne njegovih regalij. Na forumih preberite nasvete tistih, ki se zdravijo, v zvezi z določeno kliniko.

Zdravljenje kroničnega prostatitisa

Najprej vam zdravnik vzame anamnezo. Tukaj je zelo pomembno, da brez skrivanja podrobnosti opišete, kaj se vam je zgodilo, ko so se pojavili prvi simptomi bolezni.

Tudi za pravilno diagnozo in določitev vrste bolezni prostate bo zdravnik predpisal celovit pregled.

Obstajajo štiri vrste prostatitisa:

 1. Bakterijski - zelo redki, morda premalo zdravljeni akutni.
 2. Abakterijsko vnetje z nalezljivim patogenom.
 3. Abakterijsko brez vnetja.
 4. Asimptomatsko - brez simptomov.

Zdravnik bo predpisal celovit pregled. To vključuje preiskave krvi in urina, različne brise, otipljiv pregled pri zdravniku za določitev velikosti prostate, ultrazvočni pregled.

Obisk zdravnika zaradi kroničnega prostatitisa

Na podlagi značilnosti vašega telesa in rezultatov raziskav bo zdravnik predpisal učinkovito zdravljenje kroničnega prostatitisa.

Pot je dolga in tu je pomembno razumeti, da uspeh zdravljenja ni odvisen le od zdravil in predpisanih postopkov. Uspeh je v veliki meri odvisen od vašega življenjskega sloga.

Ste pripravljeni spremeniti svoje življenje? Redna vadba, tek, hoja za moške v starosti. Bodite prepričani, da spite. Zdrava hrana. Izogibajte se cigaretam in alkoholu.

Sodobne tehnologije za zdravljenje kroničnega prostatitisa

Na dvorišču enaindvajsetega stoletja in medicina ne miruje. Obstajajo nova zdravila, pa tudi nove metode nebolečega strojnega zdravljenja, ki so se dobro izkazale v kliničnih preskušanjih.

Od strojnega zdravljenja je zdaj zelo razširjena laserska terapija. Laser deluje neposredno na vneto tkivo in obnavlja krvni obtok, postopoma odstrani brazgotinsko tkivo.

Stranskih učinkov praktično ne najdemo, obstajajo pa številne kontraindikacije, kot so: bolezni srca, epilepsija, sladkorna bolezen in še nekatere druge.

Dobro se je izkazalo tudi zdravljenje s transuretralnimi valovi. Bipolarni vir usmerja toplotno energijo na prizadeto območje, kar omogoča selektivno segrevanje in uničenje le hitro rastočih žleznih celic, pri čemer se okoliška tkiva ne poškodujejo.

Cilj zdravljenja je zmanjšati vnetje in odpraviti okužbo prostate.

Prednosti: neboleč, brez anestezije, en sam poseg. Stranski učinki niso bili opaženi.

Drugo neboleče zdravljenje kroničnega prostatitisa je ultrazvok. Daje pozitivno dinamiko pri delu žleze, zmanjšuje brazgotinsko tkivo, spodbuja regeneracijo tkiva.

Vendar se moramo spomniti: da bi dosegli dober učinek pri zdravljenju, morate zamenjati zdravljenje z zdravili in strojno opremo. Pozitivno dinamiko opazimo tudi pri menjavi več tečajev strojne opreme za zdravljenje prostatitisa.

Panacea ali prevara?

Zdaj je na internetu veliko čudežnih zdravil in čudežnih naprav za zdravljenje kroničnega prostatitisa.

Ne zaupajte oglaševanju, še bolj pa samozdravite.

vprašanje možnosti zdravljenja kroničnega prostatitisa

V najboljšem primeru se bo to končalo z izgubo denarja za vas, v najslabšem primeru pa bo vaše okrevanje odložilo ali celo onemogočalo.

Ali je mogoče popolnoma okrevati?

Tukaj ni jasnega odgovora . . .

Nekateri zdravniki obljubljajo popolno ozdravitev, drugi pravijo, da je možno le izboljšati kakovost življenja.

Vse je odvisno od vas, ob prvih znakih, ki jih opazite - ne vlecite, pojdite skozi študijo.

Tudi če vas nič ne moti, zdravniki priporočajo popoln pregled enkrat letno.

aktiven življenjski slog pri kroničnem prostatitisu

Če je diagnoza postavljena, ne pozabite - to ni stavek. In pozitiven rezultat pri zdravljenju je možen, če ga sami želite, upoštevate zdravniške recepte in vodite pravi življenjski slog.